"Keiserkrabben"

"Keiserkrabben"

Den er hurtig, effektiv, beveger seg umerkelig langs bunnen. Den vokser raskt, formerer seg raskere. Når havbunnen er lagt öde rundt den, vandrer den videre. Den er fremmed i vår fauna. Men vi liker den. Godt.
.



Sniktitt fra andre uke med prøver på Enron i Stavanger: Katrine Dale som analytiker i Enrons nye utebasseng


Ken Lay / Claudia Roe i Enronstampen - fra prøvene i Molde
.
Ken Lay om Enrons ideologiske forutsetninger - fra prøvene i Stavanger

.

fredag 8. oktober 2010

gjennom stormen

terje slyngstad - leder for statens pensjonsfond (oljefondet) om finanskirisen (i morgenbladet):

"Det er som et hus hvor du tar bort den nederste byggesteinen. Der går grunnmuren. Plutselig fungerer ikke pengemarkedet. Hva skjer nå? Står huset fortsatt?"


"Det var litt som at du som andretyrmann får oppgaven å holde roret. Og så kjører du rett inn i stormen. Og ett eller annet sted inne i stormen, ser du at dette er den perfekte storm. Og når du er midt inne i den tenker du ikke på annet enn å få dette til å fungere...og vi ser at vi kom feil inn i det. Vi hadde seilene litt høyt oppe. [...] Og så kommer du inn i stormen, me den båten, og du ser at du ikke kan ta ned seilene."

1 kommentar:

  1. Riksrevisjonen kritiserer Norges Bank Investment Managament (NBIM) for å ha utbetalt 500 millioner kroner til ett forvaltningsfond i honorar. NBIM står ansvarlig for forvaltningen av fellesskapets penger i Statens pensjonsfond (oljefondet):

    Får refs av Riksrevisjonen

    SvarSlett